četrtek, 7. september 2017

MAJA VIDMAR SLO CLIMBING TEAM


MAJA VIDMAR NAJBOLŠA SLOVENSKA PLEZALKA      
Slovenska športna plezalka Maja Vidmar, ki je bila leta 2007 skupna zmagovalka svetovnega pokala, se je v Škofji Loki prvo nedeljo v aprilu(2016)  še zadnjič podala v tekmovalno smer na domači steni.

Dolga leta najboljša slovenska športna plezalka se je s plezanjem začela ukvarjati v plezalnem klubu Škofja Loka, že leta 2000 pa je postala skupna zmagovalka evropskega mladinskega pokala. Svojo nadarjenost je potrdila dve leti pozneje, ko je v Italiji dosegla prvi finale na tekmah za svetovni pokal in prav tako prvo medaljo v svetovnem pokalu - srebrno v l'Aprici. Leta 2005 je v Šanghaju prvič zmagala na tekmah za svetovni pokal.

Leta 2007 najboljša plezalka sveta
Zelo uspešna je bila tudi na domačih tleh, saj je leta 2006 prvič slavila na domači tekmi za svetovni pokal v Kranju, kjer je zmagala tudi leta 2007. Sicer pa je bilo 2007 njeno leto, saj je s šestimi zaporednimi zmagami, česar ni presegla še nobena druga tekmovalka, postala zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala. V svoji bogati karieri je Škofjeločanka zbrala 12 zmag na tekmah za svetovni pokal, 35 stopničk, dve medalji s svetovnega prvenstva ter enkrat prvo, dvakrat drugo in dvakrat tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala.
VIR PODATKOV MMC RTVSLO (TO G.)




















































Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.