sobota, 8. avgust 2020

ČRNA PRST MALO DRUGAČE PO 2/3 TRETINAH PROGE GM4O,. GORSKI MARATON ŠTIRIH OBČIN


MALO DRUGAČNA ČRNA PRST

Tokrat sem se odzval prijateljevi ideji ,da če sem zainteresiran, da poskusiva staro traso MARATONA 4 OBČIN-GM40. Ok pa greva, brez hitenja saj naju ne bi smel ovirati čas za pot ki sva jo začrtala. Pot sva začela na ŽP Podbrdo in se nato po stari cesti odpravila proti Petrovem Brdu. Pot je dobro markirana le da so markacije že malo zbledele zato sva se držala info tablic, ki označujejo potek maratona.

Na poti nisva na začetku srečala nikogar šele pod vrhom Bače sva srečala tiste taprve -večinoma tekače, ki so le odrveli mimo. Ker se vidi da na poti ni ravno veliko pohodnikov je tudi malce zaraščena a ni problema le pod noge je treba dobro gledat.
Od Koble se nato spustimo na severno stran pod greben ki se na koncu le tega v parih serpetinah dvigne na prelaz Čez Suho in sva se sprehodila še do Koče Zorka Jelinčiča in na vrh Črne Prsti kjer sva naredila krajši postanek po malici sva se nato spustila do vasi Kal in Stražišče ter naprej proti Hudajužni . tu se pot nekaj časa spušča nato se zmerno dviguje nato pa na koncu sledi malo hujši spust in preko prispeva v Hudajužno. Vročina je naju malce zdelala ,zato sva se raje pametno odločila da vzpon na Porezen prepustiva za naslednjo rundo ko bojo noge bolj spočite, a mislim da je  tudi teh 28 km bilo za to rundo dovolj.

ŽP postaj Podbrdo - PL. Dom na Petrovem Brdu 804m – Vrh Bače 1273 m – Kobla 1478 m – Mali vrh 1504 m – Čez suho 1760 m – Črna Prst 1844 m in nato spust do Hudejužne in cilj ŽP Hudajužna



















































































Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.